ja eternal-sunshine-of-the-spotless-mind

12 november 2015 08:00 - 09:45

Film

| Auditorium

Eternal sunshine of the spotless mind

De film wordt op donderdagmorgen om 8.00 uur en op donderdagavond om 21.30 uur gedraaid.

Je grote liefde gaf je de bons, je kat werd overreden, Nederland verloor de WK-finale in ’74 – iedereen draagt wel pijnlijke herinneringen met zich mee. Littekens op de ziel.

Zou het niet heerlijk zijn als je je al deze nare gebeurtenissen niet meer hoeft te herinneren? Dat kan! Tenminste, in de film van regisseur Michel Gondry, Eternal Sunshine of the Spotless Mind. 

Tot zijn ontsteltenis ontdekt Joel Barish (Jim Carrey) dat zijn ex-vriendinnetje Clementine (Kate Winslet) hem uit haar geheugen heeft laten wissen door middel van een ingenieuze medische procedure, uitgevoerd door het bedrijf Lancuna Inc. Verblind door woede en wanhoop maakt Joel ook een afspraak met het bedrijf, om daar zijn eigen herinneringen aan Clementine en hun kapotgelopen relatie te laten wissen. Tijdens de procedure waarin zijn herinneringen een voor een worden verwijderd, bedenkt Joel zich echter. Hij was vergeten dat er, voordat de relatie met Clementine verzandde in ruzies en kwetsende opmerkingen, ook veel mooie dingen waren – intimiteit, tederheid, geborgenheid. In een uiterste poging om het team van Lancuna Inc. voor te blijven bij hun verwijderingsprocedure, probeert Joel de mooie herinneringen aan Clementine te verbergen in de duistere hoeken van zijn geest. 
 
Eternal Sunshine of the Spotless Mind is een ode aan de verliefdheid. Het is een ode aan de herinneringen – de mooie, maar ook de pijnlijke. Want al deze herinneringen maken ons tot wie we zijn.