ja

12 november 2015 18:00-19:30

Sectie- en netwerkbijeenkomsten

| Kempenzaal en diverse zalen

Op donderdagavond tussen 18.00 en 19.30 uur ontmoet je oude en nieuwe collega’s tijdens de netwerkbijeenkomsten op het najaarscongres. Veel van de secties hebben een borrel of kleine bijeenkomst georganiseerd, die natuurlijk ook toegankelijk is voor congresdeelnemers die niet zijn aangemeld bij de sectie. Ben je voor het eerst op het najaarscongres? Kom dan naar de VGCt-stand voor de Vers bij de VGCt-bijeenkomst.

Vers bij de VGCt
Kennismakingsbijeenkomst, VGCt-stand
Ben je nog niet zo lang lid bij de VGCt? Of voor het eerst op het najaarscongres? Kom dan naar de netwerkbijeenkomst ‘Vers bij de VGCt’. In een ontspannen sfeer word je welkom geheten door vertegenwoordigers van de VGCt. Je krijgt de mogelijkheid om te netwerken en vragen te stellen aan de leden van de verschillende secties, de ledenraad, het bestuur en de registratiecommissie. 

Angststoornissen
Netwerkborrel, Genderzaal
Zin om bij te praten over je vak? Om de sectieleden weer eens te zien? Om bestuursleden van onze sectie te ontmoeten? Zoek in de Genderzaal onze statafel op en sluit aan bij onze netwerkborrel. We ontmoeten je graag bij de meet en greet-borrel van de sectie angststoornissen.

Cognitief gedragstherapeutisch werkers
Netwerkborrel, Genderzaal
Nieuwsgierig wat het werk van een cognitief gedragstherapeutisch werker inhoud? Hoe kunnen CGW-ers en CGt-ers samenwerken? Gebruik maken van elkaars kwaliteiten en duidelijk maken wat de overeenkomsten en verschillen zijn? Wees welkom voor een open gesprek tijdens de netwerkborrel.

Eetstoornissen en obesitas
Netwerkbijeenkomst, Zaal 57/58
Onze patiënten zijn zelden shiny happy people. Komen ze bij ons om blijer te worden? Lukt dat? Hoe krijgen jullie dat voor elkaar? In de sectiebijeenkomst op donderdag willen we graag met jullie discussiëren. Over wat er in de wereld van de eetstoornissen speelt, zoals de vorming van een Zorgstandaard Eetstoornissen voor Nederland. De zorgstandaard moet meer uniformiteit geven in diagnostiek en behandeling. Daar denken we natuurlijk graag over mee.

Forensische CGt
Netwerkborrel, Genderzaal
Graag heten wij alle leden van de forensische sectie welkom bij de netwerkborrel. We hopen elkaar te ontmoeten in het informele samenzijn, dat we vooral in het teken willen stellen van netwerken met elkaar. Zo kunnen we ideeën en plannen uitwisselen en elkaar inspireren.

Psychoses
Netwerkbijeenkomst, Zaal 55/56
Lid van de sectie psychoses? Kom naar de netwerkbijeenkomst. Met Mark van der Gaag en Jenneke van der Plas in het bestuur kwam de sectie tot groei en bloei, maar zij dragen hun stokjes over. Kom het glas op hen heffen, en ondertussen praten over ontwikkelingen, onderzoek en onderwijs op het gebied van CGt-p.

Relatie- en gezinstherapie
Netwerkborrel, Genderzaal
We hebben allemaal relaties en gezins- en familieleden. Die beïnvloeden ons in positieve of negatieve zin. Wij kunnen daar meestal prima mee omgaan, maar patiënten vaak minder prima. Daar kunnen we hen en ook hun familieleden bij helpen. Kom naar de borrel van de sectie  relatie- en gezinstherapie, de sectie waar iedereen lid van zou moeten te zijn.  Wissel met ons van gedachten over  toekomstplannen van de sectie, de laatste nieuwsbrief, onze sectie-website, jouw wensen of mogelijke bijdrage.

Somatiek en somatoforme stoornissen
Netwerkbijeenkomst, Zaal 63
De sectie is de afgelopen maanden nieuw leven ingeblazen! Kom kennismaken met het bestuur en van gedachten wisselen over de richting die we met de sectie op willen. Doelstelling van de sectie is om specialistische, inhoudelijke kennis te verenigen en delen. Zo hebben we al het kennisnet van geupdate op vgct.nl. Graag krijgen we input om de sectie vooruit te helpen, aansluitend bij de ideeën en wensen van belangstellende VGCt-leden.

Persoonlijkheidsstoornissen
Netwerkborrel, Genderzaal
Het bestuur van de sectie persoonlijkheidsstoornissen (Guido Sijbers, Remco van der Wijngaart, Leen Dobbelaere en Wies van den Bosch) is van mening dat systematische toepassing van gedragstherapeutische behandelprogramma’s voor persoonlijkheidsproblematiek noodzakelijk is. Maar daarbij hebben we ook de leden nodig. Een borrel op het najaarscongres lijkt ons een goede manier om hierover van gedachte te wisselen.

Bedrijfsgerichte gedragstherapie
Netwerkbijeenkomst, Zaal 65
Bij de oprichting van de sectie in 2004 is er een cursus ‘stress en stresshantering’ gepresenteerd. De cursus is door de jaren heen ontwikkeld en er zijn vele ervaringen mee opgedaan. Bij de sectiebijeenkomst geven we een overzicht van toepassingen en presenteren we een update van de cursus. Aan sectieleden en anderen belangstellenden vragen we om input en commentaar. Dit kan zowel vooraf, tijdens als na de bijeenkomst. We hopen op actieve bijdrage om tot een goed resultaat te komen. Voor nadere informatie, input en opmerkingen kun je contact opnemen met Paul Westerman via 06 53298217 of p.westerman@kobussen-partners.nl

Kinder- en jeugdgedragstherapie
Netwerkborrel, Genderzaal
De sectie kinder- en jeugdgedragstherapie gaat tijdens hun netwerkborrel onder het genot van een drankje één of twee thema’s belichten. We ontmoeten graag collega’s die werken met of geïnteresseerd zijn in kinderen en jeugdigen.

Oplossingsgerichte CGt
Netwerkborrel, Genderzaal
We heten alle leden van de sectie oplossingsgerichte CGt welkom op onze netwerkborrel. Ook deelnemers die (nog) geen lid zijn van de sectie zijn natuurlijk van harte welkom. We hopen nieuwe en oude bekenden te ontmoeten onder het genot van een drankje.

CGt voor mensen met verstandelijke beperkingen
Netwerkbijeenkomst, Zaal 64
De sectie CGt voor mensen met verstandelijke beperkingen houdt een netwerkbijeenkomst tijdens het najaarscongres. Met de inhoud zijn we nog bezig, maar we verwelkomen graag iedereen die werkt met mensen met verstandelijke beperkingen.