Van onbeheersbare hunkering en zelfverheerlijking tot gezond optimisme en veerkracht

Shiny happy people

In 2015 staat het najaarscongres in het teken van de positieve kant van de mens. In plaats van ons te richten op negatieve emoties, zoals angst en depressie, keren we de focus om en richten we ons volledig op positieve emoties en gedrag in alle soorten en maten.

P 02 shiny happy sigmund

Bezitten mensen met psychopathologie ook bepaalde sterktes en kracht en hoe kunnen we deze inzetten in behandeling? Maar ook: wat kunnen we leren van (gezonde) mensen die lekker in hun vel zitten: zij die stralen van geluk? En hoe zit het met personen die de wereld door een té roze bril bekijken, té positief over zichzelf denken en worden overspoeld door zelf verheerlijkende gedachten? Of mensen die hun hunkering naar positieve emoties niet kunnen weerstaan en zich te buiten gaan aan lekker eten, seks, drugs en rock & roll.

Kortom, een congres om je te laven (of te verslaven) aan de positieve kant van de mens!
 

Na het congres

Heb jij ook zo genoten van het shiny happy najaarscongres? Hier vind je alle belangrijke informatie, foto's en verslagen van 11, 12 en 13 november 2015.

Accreditatie
Punten voor je registratie(s) staan in je PE-dossier. Bij de praktische informatie vind je een overzicht van de aangevraagde accreditatie. . 

Presentaties
De beschikbare presentaties staan allemaal online. Je kunt ze opzoeken in het hoofdmenu via het programma of via de sprekers. Als bij een programmaonderdeel geen presentatie staat, dan heeft de spreker hiervoor geen toestemming gegeven.

Twitterverslag
Tijdens het congres werd volop getweet met #vgctnjc. Het twitterverslag is een mooie terugblik op het najaarscongres van 2015.

Impressie van het congres
Bekijk het filmpje voor een impressie van het najaarscongres.

Foto's van de congresfotograaf
Bekijk de foto's van donderdag en vrijdag.

Foto's van het fotohokje
Ben jij alleen of samen met je collega's het fotohokje ingedoken tijdens het congres? Download hier gratis de foto's van het fotohokje.

Commissie najaarscongres

marisolvoncken.groot

De wetenschappelijke commissie Najaarscongres bestaat uit Marisol Voncken (voorzitter, hierboven op de foto), Guy Bosmans, Joanneke van der Linde, Sandra Mulkens, Elske Salemink, Ellen Vedel en Jenneke Wiersma. Zij zijn verantwoordelijk voor het inhoudelijk congresprogramma.

Data volgend najaarscongres
In 2016 is het najaarscongres op woensdag 9, donderdag 10 en vrijdag 11 november.

Archief
De VGCt organiseert elk jaar een najaarscongres. In 2014 hebben we het Europese congres 'CBT, Bridging the gap between practice and science' in opdracht van de EABCT georganiseerd.

 

Volg het najaarscongres Shiny Happy People via twitter en tweet met #vgctnjc!  

Volg het najaarscongres Shiny Happy People via Facebook

Volg het najaarscongres Shiny Happy People via LinkedIn

Organisatieteam najaarscongres

De congresorganisatie bestaat uit (van links naar rechts) :

Dinie Naezer-Heerschop
projectleider najaarscongres
congres@vgct.nl  / 030 230 37 56

Ernestine de Koff
staffunctionaris communicatie & pr

Esther Oomen
coördinator secties en evenementen

Lena ter Haar-Weber
medewerker communicatie & pr

Marja van der Meulen (niet op de foto)
M2Support

Mail je vragen over het congres naar congres@vgct.nl.

Organisatie comité