Mark Crouzen

klinisch psycholoog/psychotherapeut

Diakonessenhuis Utrecht, afdeling medische psychologie, en bij Crouzen trainingen

Na zijn studie klinische pedagogiek en psychologie volgde Mark een (klassieke) gedragstherapeutische opleiding in het AZU. Vervolgens ging hij als gedragstherapeut werken bij de RIAGG in Vlaardingen. In België en in de VS deed Mark recent vervolgstudies in de oplossingsgerichte therapie, psychofarmacologie en Feedback Informed Treatment (FIT).

Mark werkt momenteel als klinisch psycholoog en psychotherapeut in het Diakonessenhuis in Utrecht. Daarnaast geeft hij vanuit zijn eigen bedrijf oplossingsgerichte trainingen: www.oplossingsgerichte-therapie.nl

Mark maakte ruim 20 jaar geleden kennis met de Amerikaanse therapeute Insoo Kim Berg. Zij luisterde naar wat cliënten zelf willen, naar hun eigen theorieën en krachten. Haar gedachtegoed inspireerde Mark te onderzoeken hoe therapeuten (nog) effectiever kunnen worden. 

Scott Miller is Mark's tweede inspirator. Net als Kim Berg gelooft Miller in de kracht van oplossingen die cliënten zelf aandragen. Cliënten actief vragen naar feedback over de twee succesfactoren van therapie, dat voegde hij toe aan Kim Berg's gedachtegoed.

Mark is cliëntgericht én resultaatbewust.

Deel deze pagina